امروز پنج شنبه  ۱ آذر ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۰۲/۰۱- ۲۳:۱۸ - مشاهده: ۱۲۷
تعداد بازدید:127 1 اردیبهشت 1403 - 23:18
.

مصاحبه سفیر کشورمان با روزنامه دیاریو دنوتیسیاش پرتغال/ خبرنگار سزار اوآ

.

13 اوریل 2024  - 25 فروردین 1403

مجازات اسرائیل یک فرضیه اجتناب ناپذیر و منحصر به فرد است.

دکتر مجید تفرشی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لیسبون، چاره ای جز واکنش کشورش به حمله تل آویو به سفارت در دمشق نمی‌بیند، اما از افزایش تنش ها حمایت نمی‌کند.

مصاحبه خبرنگار:

سوال: در ماه اکتبر پرسیده شد که آیا ایران می‌تواند مستقیما وارد جنگ اسرائیل و حماس شود، که سفیر ایران پاسخ داد که کشورش همیشه سیاست دفاعی دارد. حالا با قول پاسخ دادن به حمله اسراییل به سفارت ایران در دمشق، نمی ترسید که کشورتان به دامی‌کشیده شود که به یک جنگ کنترل نشده ختم شود؟

اولاً هیچ پدیده ای در جهان نباید در یک، دو یا سه کشور متمرکز شود. جامعه بین المللی مسئولیت خود را دارد و همه در جهان مسئولیت دارند تا ارزش ها را به اشتراک بگذارند. چیزی که ما نیاز داریم صیانت از استانداردهای بین المللی است. اسرائیل به دنبال تنش بیشتر است. آنها می خواهند یک کشور مستقل باشند ولی فاقد استانداردهای حداقلی در رعایت انسانیت و تنظیم روابط با سایر کشورها هستند. در مورد ایران ما نمی خواهیم در هیچ جنگی دخالت کنیم. در 200، 300 سال گذشته، به هیچ کشوری حمله نکرده‌ایم، جنگی را شروع نکرده‌ایم. دفاع مشروع، بر اساس ماده 51 [منشور ملل متحد]، رویکردی مشروع است. سوء استفاده از قدرت نیست. فکر می‌کنم همانطور که رهبر ایران گفت، مجازات یک فرضیه اجتناب ناپذیر و تنها گزینه موجود است. اگر احتمال دیگری هست به من اطلاع دهید. آیا شانس و گزینه دیگری دارید؟ آیا باید به اسرائیل گفته شود لطفا دیگر این کار را نکنید. هیچ گزینه دیگری وجود ندارد.

تشدید تنش در سیاست خارجی ما جایگاهی ندارد. دوست داریم در خاورمیانه و خلیج فارس منطقه عاری از تنش داشته باشیم. به همین دلیل است که ما پذیرای 6 میلیون پناهنده افغان هستیم. فکر می‌کنم نقش کشورهای دیگر در اینجا مهم است. ما پیام هایی دریافت می‌کنیم که آنها مایلند تنش افزایش نیابد. اما، همانطور که گفتم، موضوع ایران یا اسرائیل نیست. نباید ساده انگاری شود.

این مساله یک موضوع بین المللی تحت عنوان فلسطین و اسرائیل است. مسئله اسرائیل و جامعه بین المللی است. با ماهیتی روبرو هستیم که به بمباران بیمارستان‌ها، مدارس، کلیساها، مساجد، ساختمان‌های سازمان ملل، زنان باردار، کودکان بی گناه ادامه داده و نقض قطعنامه‌های شورای امنیت و مجمع عمومی و عدم تبعیت از توصیه ICJ و تخریب تلاش های دبیرکل سازمان ملل را سرلوحه کار خود قرار داده است.

کسانی که از چنین رژیمی حمایت می‌کنند باید نظرشان را در مورد وقایع فوق بگویند. آنچه ما می خواهیم منطقه ای عاری از سلاح های هسته ای و عاری از تروریسم است. ایران به جای پناهنده به گردشگر نیاز دارد. به سرمایه گذاری نیاز دارد.

سوال: چه کسی کلید صلح را در دست دارد؟

بهترین راه حقوق بین الملل است، اسرائیل، ایران، فلسطین ... و همه کشورها باید در برابر قانون تسلیم باشند. علیرغم عدم موافقت ایران با طرح دو کشوری، اسرائیل حتی قطعنامه شماره 242 شورای امنیت -1967و یا قطعنامه 181 مجمع را به صورت فاحش نقض کرده و می‌کند. مناطقی که حماس در آنجا عملیات محدود انجام داد بر اساس همین اسناد سرزمین فلسطین است. چگونه می‌توان عملیات انجام شده از سوی نیروهای کشور اشغال شده آنهم در سرزمین خود را حمله تروریستی شناسایی کرده و به نیروی اشغالگر حق دفاع مشروع داد؟ منطق خود را روی میز بگذارید. تصور کنید کشوری به پرتغال حمله کرده و مثلا لیسبون را اشغال نماید و بگوید: من اینجا دفاع شخصی می‌کنم، به قلمرو خود بروید. شما کجا می روید، خانه خود را ترک می‌کنید؟ این سرزمین حداقل از سال 1967و بارها توسط کشورهای اروپایی به عنوان قلمرو فلسطین به رسمیت شناخته شده است. این بدان معناست که اروپایی‌ها پس از 7 اکتبر نباید حماس را تنها به تروریست بودن و دیگران را به دفاع از خود متهم می‌کردند. و دومین راهکار مذاکره است. همه حق زندگی دارند. حتی یهودیان، طبیعتا آنها هم انسان و برخوردار از حق زندگی، باید همزیستی مسالمت آمیز باشد. طبیعتا اهمیت دین، اعتقاد، جنسیت ... همگی بعد از اهمیت اصل انسانیت و بشریت است. ما حیوان نیستیم. هرکسی می‌تواند باور خود را داشته باشد، حتی می‌تواند کافر هم باشد.؟ اما نه، به نظر می رسد آنها یهودی نیستند. معتقدم که صهیونیستها یهودی نیستند. چون یهودیان اینطور نیستند. ما در ایران هزاران یهودی داریم، آنها نماینده خودشان را در مجلس دارند، مغازه دارند، و در بازار و در نظام سیاسی مشغول هستند.

سوال: پس شما از مارپیچ خشونت نمی ترسید؟

باید دید در این ماجرا چه کسانی سود می‌برند. فکر می‌کنم هر کسی که عقل دارد باید در پی کاهش حداکثری خشونت باشد. چون سودی ندارد. ما هرگز وارد مخاصمه و جنگ نشده ایم. (صهیونیستها) الان دارند ما را تشویق می‌کنند، آنها فرصت و موقعیت دفاع مشروع را برای ما فراهم آورده اند، فکر می‌کنم می خواهند توان ما را ارزیابی و بررسی کنند. اما ایرانی‌ها نشان داده اند که هرگز شکست نخورده اند، حداقل بعد از انقلاب اسلامی و حمله گسترده صدام و متحدان عرب و غیر عربش با اینکه ایران هرگز به اندازه امروز قوی نبود و حتی برخی اتباع فلسطینی علیه ما به صدام پیوستند. نتیجه چه شد ایران حتی یک سانتی متر مربع از خاک خود را دست نداد. ما در دفاع از ارزش های خود بسیار قدرتمند و مثل قهرمان هستیم. دفاع ما از فلسطین موضوع انسانی است ، حق بر تعیین سرنوشت است.

 

سوال: بر اساس گزارش سازمان ملل، سرکوبی که جمهوری اسلامی علیه معترضان جنبش زن، زندگی، آزادی انجام داد، جنایت علیه بشریت بود. برای مثال شرایطی را که زندانیانی مانند برنده جایزه نوبل نرگس محمدی در سلول انفرادی به سر می‌برند به این موارد اضافه شده است. ایران به اعتبار خود لطمه می زند. اما شما در مورد سرمایه گذاری، گردشگری صحبت می‌کنید. این چگونه سازگار است؟

کسانی که در مورد حقوق بشر در ایران صحبت می‌کنند و مدعی هستند اول از همه باید تحریم های ظالمانه را لغو کنند. آنها از یک سو همه 80 میلیون نفر ایرانی را بدون استثنا مجازات و تحریم می‌کنند و آستانه تحریم را به سطح بیماری‌های تالاسمی و پروانه ای و افراد مبتلا به سرطان و غذا و دارو می رسانند و از سوی دیگر از حقوق بشر صحبت می‌کنند.

درباره وضعیت دختران ایرانی باید همیشه شرایط را بررسی و بهترین راه حل را پیدا کرد. نباید اصل موضوع را سیاسی کاری کرد . همزمان با طرح مسائل زنان در ایران شاهد سکوت دول غربی در خصوص کشتار زنان و آنچه در غزه می‌گذرد، هستیم.  چگونه میتوان ادعاهای فوق را پذیرفت در حالی که 60 درصد ظرفیت دانشگاههای ایران را دختران اشغال کرده اند چرا باید 60 درصد باشند؟ اگر ذهنیت ایرانی مثل طالبان بود که اصلاً زنان و دختران به مدرسه نمی رفتند. درصورتی که آنها می‌توانند به هر جایی بروند. اگر از حجاب صحبت می‌کنید، حجاب یک قانون است. قبلاً در قانون اساسی ما به عنوان یک ارزش اسلامی‌شناخته شده است. باید به اطلاع شما برسانم که تا دو یا سه سال پیش این موضوع حجاب امری طبیعی بود اما الان روی حجاب بعنوان موضوعی غیردموکراتیک تمرکز کرده اند. غیر دموکراتیک بودن یعنی اعمال تحریم غیرقانونی. اعمال تحریم همه جانبه علیه یک ملت، از افراد مریض گرفته تا همین دختران و زنان که شعار طرفداری از آنها سر داده می‌شود.

 

سوال: ایران تورم بالایی دارد و ارزش پول آن در حال کاهش است. آیا دولت شما اقدامی انجام خواهد داد؟

این نتیجه تحریم های غیرقانونی و سیاسی شدن فضای اقتصاد در منطقه و ایران است، وقتی تهدیدها بالا می رود، سرمایه گذاریها طبعا کاهش می یابد. تورم در حال افزایش است، اما واقعی نیست. منشا آن روانی است. بر اساس قوانین اقتصاد این حجم از تورم قابل درک نیست. لذا با رفع تحریمها قطعا میتوان آن را مهار کرده و بهبود بخشید.

 

https://www.dn.pt/6219852813/a-punicao-de-israel-e-uma-hipotese-inevitavel-e-unica/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما