امور کنسولی

ثبت طلاق یک طرفه

متقاضی محترم

  

 نکته مهم 1 : متقاضیان ایرانی مقیم کشور  پرتغال که بر اساس حکم قطعی دادگاه‌های ذیصلاح که با حضور زوجین و یا وکلای رسمی ایشان طلاق رسمی‌گرفته اند و یکی از زوجین همکاری لازم جهت صدور طلاق شرعی و همچنین ثبت آن در سفارت را خودداری می نماید، متقاضی پس از گذشت 18 ماه از زمان صدور حکم طلاق  پرتغال ، می‌تواند با مراجعه حضوری و ارائه مدارک زیر، درخواست ثبت رسمی طلاق از سفارت را نماید.

  نکته مهم2 : نظر به آنکه در کشور پرتغال مجری صلاحیتدار( معرفی شده از سوی قوه قضائیه ) جهت اجرای صیغه طلاق شرعی ( شیعیان ) وجود ندارد، در صورتی که طرفین رضایت بر اجرای صیغه طلاق شرعی و ثبت طلاق در نمایندگی داشته باشند، مدارک لازم به شرح ذیل دریافت می‌گردد . ( مانند بند1 )

 

مدارک لازم:

تکمیل فرم درخواست ثبت طلاق- نمونه پیوست

متقاضیان محترم برای ثبت طلاق یک طرفه می‌بایست مدارک ذیل را تهیه و به کنسولی سفارت ارائه نمایند.

1-درخواست کتبی متقاضی( اعم از زوجه و یا زوج و یا هر دوی آنان در زمانی که هر دو زوجین رضایت بر ثبت طلاق دارند ) که لازم است موارد ذیل در آن اشاره گردد:

- تاریخ دقیق ازدواج براساس سند ازدواج

- تعداد فرزندان

- علل و عوامل جدایی و وضعیت زناشوئی پس از صدور حکم طلاق محل (زمانی که زوجه  از زوج به موجب حکم دادگاه محل جدا شده است ، می‌بایست  مدت جدایی تا حدی باشد که  امکان تشخیص عسر و حرج  جهت قاضی امکان پذیر باشد)

-   درج میزان مهریه براساس سند ازدواج

- اعلام کتبی زوجه مبنی بر بذل تمامی و یا بخشی از مهریه و نفقه و حقوق مالی ناشی از زوجیت نظیر : اجرت المثل ، نفقه و...

2- اصل حکم قطعی طلاق دو جانبه صادره دادگاه‌های محل، توسط وزارت خارجه  پرتغال تائید گردیده و سپس توسط یک دار الترجمه رسمی‌به فارسی ترجمه گردد . و آن گاه 30 یورو به حساب سفارت جمهوری اسلامی ایران واریز تا  توسط مامور کنسولی در سفارت تائید شود .

3- مراجعه به سایت میخک و ثبت درخواست وکالتنامه طلاق مشمولین ماده 45 بخشنامه شماره 274  و اخذ کد رهگیری https://mikhak.mfa.gov.ir-

نکته مهم : چنانچه طلاق به درخواست زوجین بوده و توافق بر ثبت طلاق و اجرای صیغه  طلاق شرعی  دارند اما مجری صلاحیتدار در کشور متوقف فیه نمی‌باشد باید زوجه و زوج هر کدام جداگانه نسبت به تنظیم وکالتنامه مذکور در سامانه میخک اقدام نمایند . هزینه تائید وکالت برای هر فرد 20 یورو
می‌باشد .

4-مراجعه زوجه به سامانه میخک  و ثبت درخواست  بذل مهریه در  بخش وکالتنامه‌های سیستم میخک  . مخصوص خانم ها  https://mikhak.mfa.gov.ir

نکته مهم : تائید امضاء زوجه ذیل تصدیق امضاء ( در خصوص بذل مهریه ) : 20 یورو می‌باشد.

نکته مهم : اقدام از طریق سفارت در قالب طلاق یک طرفه ، حتما باید زوجه قسمتی از مهریه خود را و حقوق مالی احتمالی نظیر : اجرت المثل ، نفقه و.. را در قبال طلاق به زوج بذل نماید . قبول میزان بذل با قاضی می‌باشد .

5-. اصل شناسنامه عکسدار متقاضی

6-تصویر تمام صفحات سند ازدواج(یا رونوشت سند ازدواج که بر اساس مشخصات صفحه دوم شناسنامه متقاضی از دفترخانه مورد نظرازدواج در ایران اخذ شده باشد)

ملاحظه:

هزینه ثبت  طلاق یک طرفه  : 115 یورو ( بعد از اجرای صیغه طلاق شرعی توسط مجری صلاحیتدار در ایران و ارسال مجوز از اداره سجلات و احوال شخصیه امور خارجه از متقاضی دریافت می‌گردد .  )

هزینه ارائه سند طلاق : 30 یورو

چنانچه حکم دادگاه غیابی ( غیاب یکی از زوجین)  صادر شده باشد امکان اقدام جهت ثبت آن در نمایندگی وجود ندارد و باید طرفین طلاق خود را از طریق مراجع قضائی در ایران پی گیری نمایند .

حکم صادره از مرجع ذیصلاح در کشور پرتغال باید قطعی و لازم الاجرا باشد . عنوان قطعیت در آن درج شده باشد .

نکته مهم : منظور از حکم قطعی یعنی: از مدت تجدید نظر خواهی و اعتراض آن گذشته باشد و یا اعترض گردیده اما حکم بدوی تائید شده است . و به عبارت ساده تر دیگر امکان اعتراض بر حکم صادره توسط طرفین وجود ندارد .

سوالات متداول

جهت اطلاع از آخرین اخبار و تحولات، قوانین و مقررات کنسولی، می‌توانید در کانال تلگرامی‌کنسولی یار عضو شوید. telegram:@iranemblis